Lysverket «Sign» av Vendel en de Wolfvil du se på Domkirkeplassen 18.januar til 28. januar. Foto: Light Art Collection

Programslipp Stavanger 2025

Publiseringsdato: 12. januar 2024
Programslipp for Stavanger 2025 skjer i Byparken 18. januar og du er invitert! 
I 2025 ferier vår kjære by, Domkirken og bispedømmet 900 år. Året var 1125 når Stavanger domkirken sto ferdig, det markerer en begynnele på fortellingen om Stavanger by og bispedømme. I 2025 skal Stavangers 900 år feires med en storslått markering og arrangmententer i løpet av hele året. Og noen av aktivtetene starter nå i 2024 og 18. januar for du en smakebit på jubileumsåret.

- Lysfestivalen Glød skal åpne jubileumsåret og under programslippet får du en liten forsmak med de to lysverkene «Sign», en samlende bålplass på Domkirkeplassen som rager 7 meter opp i lufta, og «Drawn in Light» som henger over Breiavannet.


Program for 18. januar 

  •  Musikkpaviljongen ble forskjønnet til 800-årsjubileet i 1925, og vil fylles med opplevelser når vi skal feire 900 år i 2025. Du kan lese mer om historien til den lille pavliongen her! Paviljonen gjøres om til en scene, og her kan du få gleden av å høre flere kjekke og lokale artister som, Tøfl, eie, Izabell og Tore Pang!  
 
  •  Du vil og kunne få deg noe herlig mat fra ulike foodtucks i Byparken under arrangementet. Det blir og servering av gratis kakao til alle som trenger noe å varme seg på.
 
  • Arkeologisk museum gir omvisninger rundt domkirken og viser utgravinger og forteller om skjelettene og andre funn som gir oss ny kunnskap om historien vår.
 
  • Skriv en hilsen til framtiden med Sølvberget og Saga skriftelig. Byparken får besøk av tidsreisende fra år 2125 under programslippet, kanskje du finner dem? De vil gjerne ha hilsener til framtiden som skal legges i en tidskapsel til framtiden. Denne dagen gjør de en liten pilot til den store barne- og familiefestivalen som skal fargelegge Byparken i jubileumsåret, som du kan være med på.
 
  • Når Stavanger bispedømme markerer sine 900 år i 2025 skjer det i 90 menigheter i hele Rogaland. Engøyholmen har laget stafettbåten som nå reiser fra menighet til menighet, og får med en liten bit av seilet på hvert sted. Båten og historier fra bispedømmet er på besøk i Byparken denne dagen.
 

Velkommen til en kjekk, lærerik og glødene ettermiddag i Byparken!

 
Nyåpninger

Les mer