Smaken av Pedersgata

Publiseringsdato: 15. august 2023

Utforsk Pedersgata - en guide for smaksløkene og Stavangers mest spennende og innholdsrike matgate. De kulinarsike smakene finner du ikke bare på tallerken, men og atmosfæren, menneskene og historiene som skaper rundt maten. Her har du en guide over noen av stedene du bare MÅ smake deg gjennom. 


An Nam: En reise gjennom smakene 

Velkommen til An Nam, den vietnamesisk restauranten som ligger i Pedersgata 33. Her har konseptet til restauranten blitt utviklet med nøye hensikt - å skape en unik smaksopplevelse. Restaurantens råvarer henter det beste fra Østens tropiske omgivelser, i harmoni med kortreiste råvarer fra Norge. Smårettene hos An Nam er skapt for å deles med venner og familie, og inviterer til felleskap rundt bordet. Den hyggelige betjeningen står klar til å veilede deg gjennom menyen, og hvorfor ikke gi dem frihet til å velge retter som tar deg med på en smaksrik reise? Dette er street food på sittbeste!
Menyen finner du her

 
Yips: En digg dumplings-destinasjon 

Yips er stedet for byens beste dumplings og deilige retter møtes. Inspirert av asiastiske smaker fra Øst og Stillehavet, vil du oppdage en verden av kulinarkse gleder. Enten du tar med deg maten eller nyte den i Yips sin fargerike atmosfære i Pedersgata 11. Her er får du en smaksopplevelse og du fort vil huske. Med terningkast seks for deres Gladmat-rett, kan du være trygg at Yips leverer kulinarisk glede på høyt nivå. 
Menyen finner du her
 

 

Hekkan burger: Norges kanskje beste burger

For burgerelskere er Hekkan Burger er paradis. Burgeren er smaksrik og fersk, laget med kjærlighet. De bruker lokalt kvernet kjøtt, som grilles over økologisk grill for å skape den saftige smaksopplevelsen. Med egne brød, dipper og sauser, alle laget fra bunnen av med kun de beste lokale råvarene. Her er burgeren så saftig at svarte engangshansker er nødvendig, en genial detalj som gjør opplevelsesen enda mer spesiell. Ta med deg venner og familie og nyt en hekkans god burger i Pedersgata 8.
Menyen finner du her
 

Meze: Middelhavsmagi i Pedersgata 24

Meze tar tradisjonelle retter fra Middelhavet og blander dem med moderne estetikk. Her får du autentiske smaker fra klassiske middelhavsretter, men presentert på en nyskapende måte. Med et utvalg av gode viner og en meny som oppfordrer til deling, inviterer vi deg til å oppleve en smakfull reise. Lokalene i Pedersgata 24 har plass til store grupper, perfekt for en kveld med venner og familie. Ikke gå glipp av deres fantastiske hummus – den må bare smakes!
Menyen finner du her
 

Siddis Gelato: Italiensk iskremkunst

For en autentisk italiensk iskremopplevelse, kom til Siddis Gelato i Pedersgata 44. Jolanta Ulys, en av Norges beste gelato-produsenter, driver denne iskremoasen. De bruker ekte råvarer nøye utvalgt for å følge de italienske tradisjonene. Med smaker som frisk frukt, hasselnøtter og ekte karamell, vil dine smaksløker synge av glede. Siddis sin gelato er alltid fersk og laget fra bunnen av – en ekte smaksopplevelse som garantert vil få deg til å si "MMM"!
Ler mer her
 

Noras Kitchen: En fusion av pakistansk-indisk kjærlighet

Hos Noras Kitchen venter en herlig blanding av moderne og tradisjonell pakistansk-indisk mat. Her forenes tradisjonelle oppskrifter med moderne smaker og teknikker, og resulterer i retter som er fulle av farger og krydder. Med en variert meny som passer for de fleste, er Noras Kitchen et flott sted å utforske nye smaker. De holder til i Pedersgata 10 og ser frem til å ta deg med på en smaksreise.
Menyen finner du her 

 

Bravo: Småretter i sesongens ånd
Bravo, det nyeste tilskuddet til Pedersgata, byr på en á la carte meny med enkle småretter og snacks. Råvarene er nøye valgt i takt med sesongen og skifter jevnlig for å gi deg det beste av det lokale. Ta deg tid til å utforske deres naturviner og opplev den herlige atmosfæren som bare Bravo kan by på. Kom innom for et glass vin og litt mat, eller nyt noen timer med håndplukkede og selvdyrkede lokale råvarer. Deres vinliste med naturviner venter på å utforskes til en overkommelig pris. 
Menyen finner du her
 
 

 Sandi: Kakekunst for enhver anledning
Sandi startet som et pop-up utsalg i Pedersgata, men populariteten vokste raskt og førte til deres egen butikk i nummer 42. Her finner du et bredt utvalg av kaker for ulike anledninger – bursdager, bryllup eller andre spesielle øyeblikk. Kakene til Sandra er ikke bare vakre å se på, men smaker også fantastisk. Sandi tilbyr personlig tilpassede kaker som vil glede både øyne og gane, her er det bare å vær kreativ, Sandi tar utfrodingen. 
Les mer her
 
Cou Cou Nectar: Sunne delikatesser som gir energi
Hos Cou Cou Nectar i Pedersgata 46 finner du raske og sunne lunsjretter som metter. Deres smoothie bowls, salater og supper er fulle av supermat som gir deg energi og smaker himmelsk. Isabell som driver Cou Cou tilbyr også et nøye utvalg av lokalproduserte varer, alt med fokus på kvalitet og rene råvarer. Utforsk deres utvalg og oppdag sunnheten som smaker fantastisk.
Les mer her
 
Zouq: Ekte pakistanske smaker fra hjertet
Velkommen til Zouk, hvor ekte pakistansk mat er drevet av lidenskap på familiens tradisjoner. Lokalisert i Pedersgata 4, byr de på matopplevelser som er helt unike. Med gamle familieoppskrifter og en tilnærming uten snarveier, serverer Zouk mat laget med hjertet. Luktene og smakene er en opplevelse i seg selv, og deres tittel som "BYAS beste take-away" tre ganger beviser vår hengivenhet til kulinarisk kvalitet.
Menyen finner du her
 


Etter en dag med kulinariske oppdagelser, kan kvelden avsluttes på to sjarmerende steder:


Matros: Vinbar med sjel 

Matros bar er stedet hvor du kan nyte et godt glass vin i koselige omgivelser. Som områdets lokale vannhull på hjørnet av Langgata og Pedersgata, er det en perfekt start- eller slutt før du utforsker de mange flotte restaurantene i gata. Her kan du til og med bestille mat fra noen av naborestaurantene og nyte den i hyggelige omgivelser. Her føler du deg alltid velkommen. 
Les mer her


Martinique: Et unikt miljøsted 

Martinique er annerledes. Tilbaketrukket fra lysløypen rundt Vågen ligger denne miljøplassen på Nytorget med sin særegne atmosfære. Stedet er en smeltedigel av mennesker på tvers av yrker, alder, miljø og interesser. Her kan rastløse studenter søke ro med et glass vin, vennegjenger la seg utfordre på quizkveldene, spille litt shufflebord, naboer og lokale næringsfolk stikke innom for en koselig ettermiddag eller en prat. Her kan du og få oppleve unike, små konsertøyeblikk.
Les mer her
 

Dette er bare en smakebit av det som venter deg i Pedersgata. Vi ønsker deg en uforglemmelig kulinarisk reise, hvor smakene tar deg med på eventyr.
Bon appétit!
 

Guide

Les mer