Foto: Tord Paulsen

Gladmat inviterer til en samtale om julemat og tradisjoner.

Publiseringsdato: 07. desember 2023
I samarbeid med byjubileet Stavanger 2025 og Stavanger Sentrum, inviterer Gladmat til en samtale om julemat og tradisjoner. Det skjer på julemarkedet i Byparken i dag torsdag 7. desember fra klokka 1800 – 1845, i teltet «Varmestuen». 

Maten står sentralt i julefeiringen for de aller fleste av oss. For noen blir det ikke jul uten duft av pinnekjøtt i huset. Andre sverger til ribbe og medisterkaker, og mange skal igjennom minst en runde med lutefisk før julen kan ringes inn. I en internasjonal by som Stavanger er det også mange andre tradisjonelle juleretter som serveres hvert eneste år.
 

Gladmat har invitert tre gjester fra forskjellige land til å fortelle om hva de spiser i jula og hvordan de klarer å holde tradisjoner fra hjemlandet levende selv om de har bosatt seg langt hjemmefra.

Jolanta Ulys fra Litauen, Craig Whitson fra USA og Sebastien Patruno fra Italia røper hvilke retter de ikke klarer seg uten, og forteller om utfordringer som kan oppstå når man skal gjenskape smaker fra barndommens jul i et annet land, med ulikt sortiment i dagligvarebutikkene. Samtalen ledes av journalist Kine Hult fra Stavanger Aftenblad.
 

Samtalen er åpen for alle, og det koster ingenting å delta. Det vil til og med deles ut smaksprøver fra noen av de tradisjonelle julesmakene til gjestene i panelet (så lenge det rekker).

Velkommen til en hyggelig og lærerik liten time.

Nyheter

Les mer