Bildet er fra Stavanger Aftenblad da butikken var 100 år. På bildet ser du tredje og fjerde generasjon foran butikkene i Østervåg.

Th. Thormodsen Jr AS 140 år.

Publiseringsdato: 24. oktober 2023
I Stavanger sentrum, Østervåg finner man en av byens eldste butikker som kan feire en milepæl.
Th. Thomodsen Jr AS drives nå av den femte generasjonen i den sjarmerende butikken i Østervåg. Dette er byens største belysningsbutikk som ligger midt i hjertet av sentrum. Butikken ble først åpnet av Theodor Thormodsen i oktober 1883, men den gang var det ingen elektriske artikler som sto i fokus. Theodor Thormodsen var opprinnelig seilmaker og hadde sitt seilmakerverksted i ett av de to husene han eide i Østervåg.

I det andre huset drev han en variert dagligvarehandel som solgte alt fra klær til tobakk og vin. Hans sønn tok senere over butikken og gikk over til elektro- og fruktforretning. Det var først i 1961, med hans sønn i førersetet, at butikken spesialiserte seg på lamper og elektriske artikler slik vi kjenner den i dag. Nå er det hans sønn, Thormod Thormodsen som driver butikken i Østervåg.
 

Th. Thormodsen tilbyr et omfattende utvalg av belysningsprodukter, både for innendørs og utendørs bruk. Deres varesortiment imøtekommer enhver smak, og dersom du ikke finner akkurat det du leter etter i butikken, så vil de gjerne skaffe det for deg. Medarbeiderene i butikken besitter bred kompetanse og er alltid villige til å hjelpe deg med belysningsbehovene dine, og til og med tilbyr hjemmebesøk om ønskelig, helt kostnadsfritt.

Th. Thormodsen er ikke bare en butikk, det er en tradisjon som har vært en verdifull del av Stavangers handelsmiljø i over 140 år. Gratulerer så mye med jubileum! 
Nyheter

Les mer