Nyetablering på Østervågkaien!

Publiseringsdato: 15. mars 2024
Bunadskredderiet har etablert seg i nydelige lokaler på Østervågkaien. 
Bunadskredderiet er en stolt lokal håndverksbedrift som skaper vakre og tadisjonelle bunader og festdrakter med kjærlighet og dedikasjon. Du finner verkstedet i sjarmerende lokaler på Østervågkaien 17.

Karoline Lea startet Bunadskreddeiet i 2021 som tidligere har holdt til på Vestre Platå frem til nå, flyttet i større lokaler, og stortrives. Bygningen, fra 1898, ble bygd av en kvinne og drevet av kun kvinner siden oser nå igjen av kreativitet og håndverk. 

På verkstedet finner du bunadtilvirkere med svennebrev som kan montere,  og sy om de fleste bunadstyper. Bunadskreddeiet er og en lærebedrift for kommende bunadtilvirkere. 

Oversikt over hva verkstedet kan tilby:

Damebunad
På huset monterer de fleste bunadstypene, og har spesialkompetanse innen Rogalandsbunad, Hardangerbunad, Trønderbunad og beltestakk fra Telemark. Du kan komme med egne materialer til stakk, liv og skjorte, eller kjøpe dem av de.

Herrebunad

De syr om herrebunader fra de fleste draktområdene i landet. I tillegg kan de montere herrebunad eller veilede om du ønsker å sy selv.

Festdrakt

De designer og syr festdrakt etter ønske, som gir deg som kunde god mulighet til å være med å forme uttrykket. En festdrakt kan lages i alle fargekombinasjoner og prisklasser.


Omsøm og reparasjon

Bunadskredderiet syr om og reparerer de fleste typer bunader. De kan også flytte broderier fra gammel til ny bunadsskjorte.

Kurs og veiledning

Ønsker du kurs i montering av Rogalandsbunad og diverse håndverksteknikker. Det er også mulig å bestille veiledningstime for hjelp med montering eller brodering av bunad. Ta kontakt på her for å avtale tid.

Andre tjenester

Når de har ledig tid utfører de også andre sømoppdrag. De tilpasser brudekjoler, selskapskjoler, skjørt, bukser og dresser til dame og herre. De kan sy kopi av et kjært plagg, eller designe og konstruere nye plagg. 

Kanskje du har en konfirmant i 2025, da kan der kanskje være lurt å starte planleggingen nå. 

Kontakt på de på e-post eller ring direkte til, 938 76 260 for å avtale tid eller ved spørsmål.

Velkommen!

Nyåpninger

Les mer