Generell info

Visjonen for julemarkedet er å fremme håndverk, kunst, husflid og mat, laget og produsert av lokale kreative sjeler. Om man er på jakt etter den unike julegaven eller om man bare vil oppleve hyggelig atmosfære og komme i julestemning, så skal julemarkedet i Byparken være stedet man drar de siste fire helgene før jul.

Stavanger Sentrum AS vil krydre markedet med konserter og opplevelser for store og små. Som utstiller er man margen i julemarkedet, og Stavanger Sentrum AS bygger rammene rundt og sørger for at de små detaljene som skaper et helhetlig jule-inntrykk er på plass. Julemarkedet skal trekke besøkende fra hele regionen, og vi ønsker at de som legger turen til Byparken skal komme i skikkelig julestemning, og det skal være et "must" å dra innom dersom man befinner seg i sentrum i førjulstiden.

Vi i Stavanger Sentrum AS jobber med å utvikle konseptene hele tiden. Etter julemarkedene i 2022 og 2023 har vi fått fantastisk mange gode innspill på nye aktiviteter vi kan fylle markedet med. Vi fortsetter jobben med å utvide en del av markedet til å inneholde enda flere lokale matleverandører og vi retter fokus mot julemat! Kanskje blir det foredrag om hvordan tilberede lutefisk? Eller historie-fortelling om hvorfor fluesoppen preger juledekoren? Vi er åpne for forslag til aktiviteter og underholdning, så har du spennende ideer eller konsepter? Ta gjerne kontakt med oss for en prat!

Tilbake

Dette trenger du å vite som utstiller

Som utstiller kan du velge mellom fem ulike kategorier når du søker utstillerplass: Julehus, delt julehus, telt, torgbod eller foodtruck. Mer teknisk og praktisk info om de ulik kategoriene finner du under fanen "Juleboder" og under hver enkelt kategori. Les gjennom de ulike alternativene for å finne det oppsettet som passer best for deg. Ta kontakt om du har spørsmål.

Et julemarked av så høy kvalitet kan invitere til "lange fingre". Vi har derfor profesjonelt vakthold og på deler av området også kameraovervåkning. Skulle det oppstå en uønsket situasjon har vi tilkallingsmuligheter for bistand på kort varsel. På nattestid har vi streifvakt og kameraovervåkingen er direkte knyttet til alarmsentral slik at vakthold kjapt er på stedet ved uønsket besøk.

Det du vil trenge av utstyr utover det som medfølger i juleboden kan leies utenom. Vi anbefaler at du tar med hyller og/eller stativer selv slik at du får satt opp juleboden akkurat slik du ønsker, og skulle du f.eks. trenge et ekstra bord er vi selvfølgelig behjelpelige med det. Vi holder dialogen med deg på hva dine behov er og finner den beste løsningen. Les mer om hva som følger med i de ulike julebodene under fanen "Juleboder".

Det vil være tilgang på kaldt vann på julemarkedet. Trenger du vann på plassen din må du ta med egen beholder/kanne. Strøm vil være inkludert på alle utstillerplasser.

Skissene for julemarkedet utvikles stadig, og vi kan derfor ikke fortelle deg nøyaktig hvor juleboden du får er plassert selv om du får bekreftet plass. Nøyaktig plassering og bod-nummer får du noen uker før julemarkedet er i gang.

Parkering av kjøretøy er dessverre ikke mulig inne på julemarkedet. Parkering må du derfor stå for selv, og det er gode muligheter i nære p-anlegg.

Det vil være oppvarmet toalett for utstillere på området.
 
Åpningstider
Julemarkedet i Byparken vil være åpent de fire siste helgene før jul. De to første helgene holder vi åpent lørdag og søndag, tredje helgen utvides til torsdag-søndag og siste helgen blir torsdag-lørdag.

Datoene blir som følger:
30. november-1. desember (lørdag og søndag)
7.-8. desember (lørdag og søndag)
12.-15. desember (torsdag til søndag)
19.-21. desember (torsdag til lørdag)

Åpningstider:
Torsdager: 14:00-19:00
Fredager: 14:00-19:00
Lørdager: 11:00-18:00
Søndager: 11:00-18:00

Kriterier for å delta
For å kunne delta som utstiller på julemarkedet i Byparken ønsker vi at produktene du vil selge er å regne som håndverk med lokal tilknytning. Enten dette er glasskunst, hjemmestrikk eller julekaker, så er det viktig for oss at produktene er av lokal art - dette ønsker vi å være tro til. Er du i tvil om produktene dine er i "gråsonen" når det gjelder dette? Ta kontakt med oss så finner vi ut av dette sammen.

Utover det at varene du ønsker å selge faller inn under vår visjon for julemarkedet er kriteriene som vist av betingelsene under.

Generelle betingelser
  • Ved godkjent søknad skal kontrakt for deltakelse signeres av utstiller, og kontrakt for deltakelse er bindende. Møter man ikke til avtalte dager vil deltakeravgift bli fakturert.
  • Utstiller plikter seg til å følge oppsatte åpningstider for julemarkedet og til deltakelse de dager som er avtalt med Stavanger Sentrum AS.
  • Utstiller som selger mat må ha alle godkjennelser fra Mattilsynet når det gjelder tilvirkning av mat før og under julemarkedet.
  • Utstiller må se til at egen stand inkludert området rundt er ryddig og imøtekommende for kunder.
  • Man skal forholde seg til det konseptet som er meldt inn til Stavanger Sentrum AS.
  • Stand leies i søkers navn. Man kan ikke fremleie stand til andre.
  • Utstiller må selv sørge for transport, montering og demontering, pakking og bortkjøring av egne varer og utstyr.
  • Stavanger Sentrum AS skal legge forhold til rette og være tilgjengelig for utstiller før, under og etter julemarkedet.
 
Foto: Helle Navratil