Must, Museum Stavanger

Museum Stavanger ( MUST) er en unik kombinasjon av museer. MUST er det eneste museet i Norge som dekker så varierte fagområder som natur-, kultur - og kunsthistorie, samt sjøfart og industri.
MUST forvalter over 150.000 kunst, kultur og naturhistoriske gjenstander. Utvalg av disse kan man oppleve i spennende utstillinger og arrangementer i MUST sine elleve museer. Flere av disse er lokalisert i kulturhistoriske bygg og parker. Museet forvalter også to flytende fartøyer, Wyvern og Anna af Sand, samt Revtangen ornitologiske stasjon. I tillegg administrerer museet Ringmerkingssentralen, som organiserer all vitenskapelig ringmerking i Norge. MUST har et fagbibliotek for interne og eksterne brukere.
I og nær sentrum av Stavanger ligger de fleste av museene. Stavanger museum rommer Norsk barnemuseum, naturhistoriske og byhistoriske utstillinger, Stavanger maritime museum og Norsk hermetikkmuseum i gamle Stavanger. Ved Mosvannet ligger Stavanger kunstmuseum og i Hillevåg, Stavanger skolemuseum. Villaen Breidablikk, samt lystgården og kongeboligen Ledaal ligger på Egenes. Revtangen ornitologiske stasjon er lokalisert på Revtangen i Klepp kommune, og Norges eneste stående middelalderkloster Utstein kloster på Mosterøy ved Rennesøy.
I løpet av året tilbyr museene over 400 arrangementer. Hver høst arrangeres Museumsnatt i samarbeid med Arkeologisk museum.
MUST legger vekt på tverrfaglig samarbeid og nyskapende formidling. Flere av museets formidlingsprosjekter har vunnet nasjonale priser.
MUST er et av fem regionmuseer i Rogaland. Museet er organisert i fire fagavdelinger og en avdeling for fellestjenester.
Museum Stavanger AS er eid av Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Rennesøy kommune.
 

Telefon:
51842700

Denne medlemsbedriften tar imot gavekort.

Type (kategori)
shopping