Opplev Stavanger


Arkeologisk Museum

 
Arkeologisk museum, UiS (AM), driv forsking, forvalting og formidling om menneska og deira livsmiljø, fortrinnsvis frå forhistorisk tid og middelalder. I tillegg til formidlingstilbodet på museet på Våland er AM òg ansvarleg for formidlinga på det rekonstruerte gardsanlegget Jernaldergården på Ullandhaug.

Besøk nettsted

Mer info HER

 Breidablikk

 
I herskapsboligen i sveitserstil, Breidablikk, får du et nært innblikk i hvordan livet kunne være for overklassen i Stavanger på slutten av 1800-tallet. Skipsreder, handelsmann og politiker Lars Berentsen fikk bygd villaen som sto ferdig i 1882. Besøker du Breidablikk kan du gå gjennom dagligstue, salonger, spisestue og kjøkken. Du kan se de romslige rommene i andre etasje, grovkjøkkenet i kjelleren og den flotte hagen som omgir villaen. 

Breidablikk er et av de aller best bevarte interiørene fra denne perioden i hele Norden og her er det malerier av Kitty Kielland, August Jacobsen og Hans Gude, Per Gjemre og andre samtidige malere. 

Besøk Breidablikk i sommersesongen, fra 15. juni til 15. august. 

Besøk nettsted

Foto: Oddbjørn Erland Aarstad/MUST
 

 
Holmeegenes

 
Dykk ned i den fascinerende historien om gården Holmeegenes. Bygget som rommer både driftsbygning og bolighus er helt spesiell, inspirert av dansk arkitektur fra midten av 1800-tallet. Holmeegens ble bygget på 1860-tallet og her drev den driftige Birger Pedersen gartneri fra 1890-årene. Eiendommen var i familiens eie helt til 2006. En vandring gjennom rommene på Holmeegenes, er en tidsreise. 

Besøk Holmeegenes i sommersesongen, fra 15. juni til 15. august.

Besøk nettsted

Foto: Oddbjørn Erland Aarstad/MUST
  


IDDIS - Norsk grafisk museum og norsk hermetikkmuseum

 
På IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum kan du oppleve utstillinger om Stavangers viktige hermetikkindustri, og om menneskene som gjorde den stor. I nybyggets første etasje er det utstillinger om grafisk industri i Stavanger, og om skriftspråkets og trykkekunstens betydning for samfunnet. Trykkeriet i andre etasje viser hvordan en trykksak ble til i setteriet og trykkeriet, og til slutt gjort ferdig i bokbinderiet. På IDDIS finner du også museumskafeen IDDIS Café & Brasserie og en museumsbutikk.

Besøk nettsted

Mer info HER

Foto: Cathrine Ommundsen/MUST
  


Ledaal

 
Praktbygget Ledaal i den vakre parken på Eiganes er kongens residens i Stavanger. Opplev den unike arkitekturen i eiendommen som ble bygget som lystgård for handelsmannen Gabriel Schanche Kielland, oldefaren til forfatteren Alexander L. Kielland og maleren Kitty Kielland. Tar du turen til Ledaal, kan du studere det sjeldne interiøret, gå gjennom kongens og kronprinsens soverom, festsaler og kikke inn i det ærverdige biblioteket hvor Alexander L. Kielland har risset sine initialer inn i ett av vinduene. 

Besøk Ledaal i sommersesongen, fra 15. juni til 15. august. 

Besøk nettsted

Foto: Lene Berge Førland

 
  


Norsk Oljemuseum

 
Norsk Oljemuseum i Stavanger byr på kunnskap og opplevelser om hvordan oljevirksomhetene er blitt landets viktigste industri. Hvordan dannes olje og gass, hvordan finner vi ressursene under havbunnen – og hvordan foregår boring og produksjon? Besøk oss for en fantastisk opplevelse midt i byen!

Besøk nettsted

Mer info HER
  


Stavanger Kunstmuseum

 
Stavanger kunstmuseum viser både skiftende utstillinger og deler av den faste samlingen. Opplev Kitty Kiellands stemningsfulle jærmalerier og landets største samling av verkene til lysets mester, Lars Hertervig. 
Skiftende utstillinger viser samtidskunst av internasjonalt format. Nona er museets eget verksted for barn. 

Besøk nettsted

Foto: Oddbjørn Løken Aarstad/MUST

  


 

Stavanger Maritime museum

 
Stavanger maritime museum gir innblikk i lokalhistorie gjennom de siste 200 år, med hovedvekt på regionens sjøfartshistorie.

Besøk nettsted

Mer info HER
 


Stavanger Museum

 
Stavanger Museum rommer i dag naturhistoriske og kulturhistoriske utstillinger, samt Norsk barnemuseum. I tillegg finner man her Norsk ringmerkingssentral og Museum Stavanger (MUST) sin administrasjon, fagbibliotek og tekniske verksted.

Besøk nettsted

Mer info HER
 


Utstein Kloster

 
Utstein kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster, på i åpent og vakkert kulturlandskap på Klosterøy, ca. 30 minutters kjøretur fra Stavanger. 
Augustinermunker holdt til her i middelalderen. De bygde klosteret der man mener Harald Hårfagre hadde sin kongsgård. Det var hit han dro etter slaget i Hafrsfjord. 
Utstein har en innholdsrik historie, her har fogden i Ryfylke hold til og klosterbygningene var gårdsbruk fram til 1930. Kirken som er en del av klosteret, er fortsatt i bruk. Her er det populært å gifte seg. Du kan overnatte på klosteret, eller leie de unike lokalene til selskap og konferanse. Utleie i samarbeid med Utstein Kloster Hotell.
utsteinklosterhotell.no/

Konserter på Utstein kloster er noe helt spesielt. Oversikt over konserter og arrangementer finner du her: utsteinkloster.no/kalender#Arrangement

Besøk nettsted

Foto: Lene Berge Førland
 
Museum  //  På sjøen  //  Konsert og kultur  //  Sport & fritid
Opplev hva Stavanger har å by på!