arrowTilbake

Koch har gjort det vakre vakrere i 125 år

I 125 år har Koch Parfymeri holdt til i Kirkegata.
Det startet allerede i 1896 da Casper Fredrik Koch skrev et brev til magistraten, borgermester Alexander L. Kielland og ba om tillatelse til å etablere en forretning i stavanger. Nå drives parfymeriet av 4.og 5. generasjon.
 
"Til oss kommer folk når de skal ha tak i noe spesielt. Selvfølgelig fører vi den berømte 4711, utgangspunktet for all eau de cologne, og denne har vi solgt siden dagen vi åpnet i 1896. Vi har blodstillerstift, hårkrem og godt utvalg i barbersåper til herrer. Vi fører håndslipte kammer og badehetter med bobler" forteller Reidun Koch Kalvig
som er daglig leder og eier.


Kalvig og kollegaene reiser verden rundt på jakt etter unike produkter, og er blant Skandinavias eneste forhandlere av særegne merker som Diptyque, Creed, La Mer og OUAI.
"Vi som jobber i Koch parfymeri er stolte av arbeidsplassen vår. Det er en sann lykke å få jobbe med disse luksuriøse produktene og vi er stadig på jakt etter det siste nye. Heldigvis har vi mange unge nysgjerrige ansatte med stor pasjon for yrket. De kommer stadig med innspill på hva som er det siste nye «må ha»-produktet" fortsetter Kalvig.
Som en frittstående butikk, har parfymeriet et stort fortrinn når det gjelder å finne det lille ekstra til kundene.
"Uten kundene våre er vi ingenting, og vi gjør alt vi kan for å lage en spennende butikk der de trives, finne det de ønsker seg og litt til" legger Kalvig engasjert til.

Fagkunnskap, kvalitet og service har alltid vært Koch sitt kjennetegn og de fleste som jobber der er utdannet hudpleiere og de kurser jevnlig innen hudpleie, duft og makeup. "Konkurransen er tøff der ute, men ingen skal kunne slå oss på kunnskap og service. Det er vår stolthet" fastslår Kalvig.

Reidun Koch Kalvig sin morfar, Hans Koch, var en meget engasjert mann. Stavanger sentrum lå hjerte hans nær, og han var blant initiativtakerne til å gjøre Kirkegaten til den første gågaten i Nord-Europa. Hans sosiale engasjement gikk nok til tider utover butikken, så hadde det ikke vært for frøken Egge, Hans Koch sin trofaste førstedame, så hadde det nok ikke vært noen butikk i dag.

For noen år siden ble hele huset totalrenovert. Kalvig ønsket å føre det tilbake til fordums prakt med en tidsriktig og vakker rosa farge. Det var en lang og spennende prosess med planlegging av både fasaden, så vel som butikken, og nytt spennende vareutvalg.
"Jeg tror gamle Casper Fredrik Koch hadde vært både stolt og glad hvis han hadde sett hvor fint vi har fått det. Og jeg er takknemlig og ydmyk over å ha fått muligheten til å videreføre det han satte igang i 1896. Men jeg hadde aldri klart det uten mine uunnværlige medarbeidere" avslutter en tydelig stolt eier.


 

Andre nyheter