Vinterferie i byen
Vinterferie 27.februar - 07.mars

Bibliotekkort = gratis museumsbillett
Med bibliotekkort kommer barnefamilier gratis inn på Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og Stavanger maritime museum i vintertferien. NB! Uten bibliotekkort gjelder ordinære priser på museene.

Bli med på fotokonkurranse! Torgbodene våre trenger ny dekorasjon og vi oppfordrer alle byfotografer til å ta utfordringen.

Les mer her: Fotokonkurranse | Stavanger Sentrum AS

Vinterferie på Sølvberget bibliotek og kulturhus
Hele uken er det aktiviteter for store og små. Noen av aktivitetene er nevnt spesielt her i programmet, men det er mye mer som skjer. Her kan dere se hele programmet til Sølvberget: Hva skjer? (xn--slvberget-l8a.no)

Stavanger museum
Ugleløype på museet hele uken
Har du det skarpe ugleblikket?
Ugler er rovfugler, og spiser både småfugl, gnagere, reptiler og insekter i alle fasonger. Noen av uglene har også favoritter som de helst vil spise. Snøugla elsker lemen, spurveugla er svært glad i småfugl, og hubroen som er vår største ugle, kan innimellom ta knekken på og sluke i seg storfugl! Felles for alle uglene er at de gulper opp det de ikke kan fordøye, som bein og pels. Det resulterer i noe en kan finne ute på bakken som vi kaller for ugleboller eller gulpeboller. Rundt omkring på museet har vi gjemt forskjellige dyr som de norske uglene spiser. Finn alle dyrene, plasser dem på museumskartet, og bli med i trekningen av flotte uglepremier! Passer for alle aldre.

For mer informasjon: https://stavangermuseum.no/events/vinterferie-6-4-1-1-1-1

Stavanger maritime museum
Skipsverftet hele uken.
Ta med familien og bygg et eget seilskip! Stavangers tid som seilskuteby er kanskje over, men det betyr ikke at vi er ferdige med å bygge seilskip. Hos oss vil du få alle delene du trenger, og instrukser til hvordan å sette dem sammen. Som på alle skipsverft blir det hamring og spikring, så vær klar for litt lyd! Aktivitet for 6 år og oppover.
https://stavangermaritimemuseum.no/events/vinterferie-1-1

Norsk oljemuseum
Har åpent mandag til lørdag kl 10-16, søndag kl 10-18.
Oljemuseet gjør klart for morsomme quizer og aktiviteter, daglige omvisninger tilpasset barn og møte med en helt ny fotoutstilling. Her kan du gå på bildejakt i utstillingen "Fotografisk hukommelse".
De tilpasser aktivitetene gjeldene retningslinjer for smittevern og ønsker velkommen til et trygt besøk på museet i vinterferien.

For mer informasjon: Vinterferie på Oljemuseet: aktiviteter og minner | Norsk Oljemuseum

Sølvberget bibliotek og kulturhus 
Lørdag 27.februar kl.11.30
Velkommen til åpent musikkverksted. Her inviterer Kristine Helgeland Mosdøl, Elisabeth Barstad og Eddie Andresen fra Barnas kulturverksted, til en morsom blanding av konsert og musikkaktiviteter med stemme, kropp og instrument. Fra 0-6 år.  
Link til gratisbilletter: LinTicket

Sølvberget bibliotek og kulturhus
1.mars kl.11
Lesestund på arabisk og norsk
Vi får besøk av Mouaz og Grethe som skal lese for oss på arabisk og norsk. Fra 3 år. Bestill gratisbilletter på sølvberget.no: LinTicket

Sølvberget bibilotek og kulturhus
Åpnet verksted 27.02, 03.03, 04.03 og 06.03
Det er gøy og inspirerende å skape noe! En gammel gardin kan bli et snasent sirkelskjørt. En slitt T-skjorte kan bli personlig med logo eller bilde ved hjelp av vinylkutter eller fotoprinter. Med 3D-printeren kan du lage alt fra knapper til reservedeler, akkurat som du vil ha dem. På Sølvbergets verksted har vi fokus på gjenbruk, ny teknologi og kreativitet. Åpent for alle over 12 år. 
Arrangementet er gratis. 
https://www.linticket.no/page/no/78/-/1533

Vinterferie på Arkeologisk museum
Lørdag 27. februar kl. 11:00 - Søndag 7. mars kl. 16:00
Har du vært i steinalderen noen gang? Det kan du oppleve hvis du reiser med museets tidsmaskin. I vår utstilling kan du utforske vikingtiden og bronsealderen, og her kan du bli med på skattejakt.
Barn får gratis inngang hele vinterferien. Kafé Ask og Embla er åpen, og vår kokk serverer blant annet vikingpizza, smørbrød og diverse kaker.

Mer info: Vinterferie på Arkeologisk museum | Universitetet i Stavanger (uis.no)

Sølvberget bibliotek og kulturhus
27.02-06.03
Sølvberget galleri: Landskaping - Helene Espedal-Selvåg og Kristin Velle-George.
Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnerne Helene Espedal-Selvåg og Kristin Velle-George. Begge er opptatt av krefter i naturen, men fra ulike perspektiv. Med utgangspunkt i materiale fra naturen, har de utformet utstillingen med tegning, skulptur og video. Dette er blitt til stedsspesifikke og sanselige installasjoner der deres visuelle språk og innhold overlappes og danner nye uttrykk. Tilstanden "å være til stede" er essensielt i arbeidsprosessen og reflekterer også temaet for utstillingen. 

https://www.linticket.no/page/no/78/-/1095

 
Odeon kino
Barnas cinematek 27.februar: Toya(1956)
Barnefilmklassikeren «Toya» ble en publikumssuksess da den kom på kino i 1956. Lille Toya kommer som foreldreløs flyktning til sin nye adoptivfamilie på en liten øy utenfor Stavanger. Der blir hun godt tatt vare på og får nye venner. Men gleden over den nye tilværelsen varer ikke lenge. På grunn av en misforståelse blir Toya mistenkt for å ha stjålet penger fra sine nye foreldre. Aldersgrense: tillatt for alle (passer for 6 år og oppover).
Billettsalg:https://www.odeonkino.no/cinematek/
 

Stavanger svømmehall
Åpent hver dag i ferien. For deltaljer og booke billett:Stavanger svømmehall | Stavanger kommune