Tid for oppstart og nye muligheter
Til tross for skiftende vær har det vært en flott sommer i Stavanger og vi har vært så heldige og hatt mye besøk fra resten av landet. Alle gjestene våre har brukt byen flittig og butikker og kafeer har fått mye besøk både i juni og juli.
Flere av årets arrangementer og festivaler ble avlyst, mens andre har blitt gjennomført på en ny måte. Gladmat 2020 ble noe helt annet enn hva vi er vant med. Vågen var ikke fylt med telt og tusenvis av mennesker, men i stedet fikk restaurantene besøk gjennom egne arrangementer og gladmatløyper. Mye av programmet, som andre år har foregått på scener i byen, gikk nå digitalt, men en liten smakebit av Gladmat som vi er vant til fikk vi gjennom et koselig Gladmattorg med lokale produsenter, bondens marked og foodtrucs på Torget.
Kammermusikkfestivalen er akkurat avsluttet. Det ble en flott festival med mange gode musikalske opplevelser, men med litt mindre publikum enn hva man er vant med.
Selv om sommeren er på hell og vi så smått begynner å vende tilbake til hverdagen kan vi nyte sommeren i byen i enda noen uker.

Skolestart
Høsten blir nok også uvanlig, men vi skal allikevel starte på skolen, i barnehagen, på studier eller på jobb.
Nå trenger vi ny skolesekk, oppdatere garderoben til høsten, kjøpe pensumbøker og annet som hverdagen krever. Byens butikker har fått inn mye nytt og har mange gode tilbud som kan være verd å få med seg denne helgen. Og når du allikevel er i byen så er det mye annet kjekt å få med seg.

Matvandring
Rogaland er et fantastisk matfylke og i regions-hovedstaden Stavanger finner vi noe av det beste fylket har å by på. Her er et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker hvor det tilbys mat og drikke fra alle verdenshjørner, gjerne laget av lokale råvarer.
Fikk du ikke med deg en av matløypene under Gladmat? Eller fikk du med den en og syns det er verd å gjenta?
Guidecompaniet har en fast matvandring hver fredag ettermiddag som tar deg gjennom Stavangers gater og viser deg bredden og kvaliteten på noe av det som tilbys. Med en blanding av tradisjon og nytenkning får du smake søtt, salt, surt og bitter på tvers av byen. På denne vandringen besøker dere seks steder som alle er unike for Stavanger.
For billetter: guidecompaniet.no

Marked på Torget
Nesten hver eneste lørdag gjennom hele sommersesongen samles lokale håndverkere og produsenter til marked på Torget.
Det er en god mix av amatører og profesjonelle. Vareutvalget varierer fra helg til helg, men man kan få kjøpt alt fra ulltepper og håndlagede smykker til is, sjokolade og fish & chips. Enkelte lørdager utvider vi med Bondens marked Rogaland.
Når: lørdager fra kl.11-16 til og med 10.oktober.
Hvor: Torget i Stavanger
Med værforbehold

Brukt – og vintagemarked i Fargegata
Finn brukte skatter som smykker, klær, sko, Lper og andre bruksting når vi arrangerer Brukt- og vintagemarked i Fargegata.
Når: søndager fra kl.12-16 til og med september
Hvor: Fargegata i Stavanger
Med værforbehold

Velkommen til byen!