Nips, slips og vipps

Arrangør : GuideCompaniet og Stavanger Sentrum AS

Nips, slips og vipps

Biletter :

www.guidecompaniet.no


I dag handler vi, i økende grad, på nett – det blir færre fysiske butikker og den menneskelige kontakten reduseres. For ikke lenge siden vrimlet Stavanger sentrum av sladder og spesialforretninger.

Vi skal ikke langt tilbake i tid, da butikker lå på annethvert gatehjørne i sentrum – folket brukte byen mye og ofte.  Nå skal du få bli med tilbake til den «gammeldagse» handleturen i Stavangers gater og få et glimt av byens handelshistorie.

En tur på «Torjå» var den ukentlige, og for noen, den daglige rutine – Pedersgata, Jorenholmen, Søregadå og Breigaten var alle travle handlesteder, og her myldret det! Med handlelisten i hånda, ruslet folk på kryss og tvers på leting etter middagens ingredienser. Det meste ble solgt i løsvekt før i tiden og du kunne finne både slips og nips på samme gatehjørne.

Butikkene lå som perler på ei snor, og både innen,- og utenfor butikkene samlet folk seg. De pratet og de sladret – slik ble handleturen også en sosial affære. Folk hadde god tid og de stresset ikke. Det ble utviklet et helt spesielt miljø som vi ikke ser i dagens handel.

Torsdag, 28. mars 2019