KÅKÅdebatt «Michelin: Jakten på snobbestjerna»

Michelin-stjerner er det ypperste en kjøkkensjef kan oppnå. I dag har to restauranter i Stavanger oppnådd denne statusen, noe mange hadde holdt for umulig for bare få år siden.

Men er stjernematen bare for de innvidde og dem med stor nok lommebok? Hva med den tradisjonelle, gode, norske maten? Og er det ikke et paradoks at stjerneresturanter ofte sliter med dårlig lønnsomhet? Burde ikke smarte kjøkkensjefer heller satse på pizza og burger?

Matfylket Rogaland har store ambisjoner. Kan topprestaurantene også gi muligheter for lokale produsenter og skape inntekter for flere enn restaurant-eierne?

KÅKÅ tar debatten onsdag 14. mars kl. 19!

I panelet:

Sven Erik Renaa fikk Stavangers første stjerne. ReNaa er et t...empel for god mat, men det koster å være kar. Hvor lenge holder han ut presset om å være best hver dag?

Amanda Bahl er restaurantkritiker for Bergens Tidende og har lang erfaring i å vurdere alle typer spisesteder. Hun kommer rett fra middag på Noma i København, av mange regnet som verdens beste restaurant. Hvilken funksjon har mat på høyeste nivå?

Maren Skjelde er nytilsatt leder for Gladmatfestivalen i Stavanger og tidligere sjef for hotellet Finse 1222. Hvordan kan stjernene hjelpe matfylket Rogaland?

Debatten ledes av Harald Birkevold, kommentator i Stavanger Aftenblad og gjesteredaktør for KÅKÅdebatt våren 2018.
Onsdag, 14. mars 2018