Vinterferie i byen

Artikkelbilde: 
Tekst

Program for vinterferieuken

22.februar - 3.mars

Bli med på rebusløp i byen! Last ned rebusappen Skattejakt Stavanger sentrum helt gratis til din telefon og bli med. Velg den rebusen som heter "Vinterferie i byen". NB. husk å registrere deg med navn og telefonnummer slik at vi kan nå deg hvis du vinner.

Du blir ført gjennom byen fra post til post hvor du får oppgaver som du skal svare på. Det kan hende at du trenger hjelp av en voksen til å finne frem.

Alle som deltar er med i trekningen av gratisbilletter til Freedome Trampolinepark og kino.

23.februar-3.mars

Vinterferien på Arkeologisk museum: Se hva vinteren brakte med seg i forhistorien. Hvordan fikk de fyr på bålet? Lær om pels, skinn jakt, kulde og vinterliv. Følg vintersporløypa i utstillingen. Vi har vinterferieprogram hver dag fra 23. februar – 3.mars. Åpent kl.: 10:00 – 15:00 alle ukedager.

Søndag 24.februar Pannekakesøndag hos Bøker & Børst. Her serveres nystekte hjemmelagede amerikanske pannekaker med lønnesirup, frukt og bær (og bacon for de som ønsker det).
Pannekaker serveres fra kl. 11:00 til ca 14:30 (eller til det er tomt for røre).
I tillegg har vi som vanlig nystekte croissanter, hjemmelaget kake, økologisk baristakaffe, lokalprodusert juice, økologisk te, deilig varm sjokolade, kombucha og annet snadder på menyen

 
Søndag 24.februar Sykurs hos Spødet; Bruk en søndag til å lære veskesøm med flere nyttige metoder og triks. Her lærer du foring, passepoilert lomme med glidelåslukning, hvordan du følger et mønster og lager en praktisk og solid veske.
For  å kjøpe plass på kurset, kjøper du det som en vanlig vare i nettbutikken vår: https://www.spodet.no/
Les mer om kurset her: https://www.spodet.no/products/sykurs-hverdagsveske-24-februar
25.februar til 1.mars

Freedome trampolinepark i Ryfylkegata har åpent hver dag fra kl.11-20 og fra kl.09 i helgen i vinterferien. Det er mye aktivitet for barn på dagtid og mandag-fredag er det ansiktsmaling fra kl.12-12.30 og fra kl.13.30-14.

Mandag 25.februar

Sjokoladekurs for barn hos Chili Chocolate i Søregata kl.12 og 14.
Påmelding via facebook(Chili Chocolate) eller sms til mob. 926 87 647. Evt drop-in i butikken i Søregata
Passer for barn i alderen 5-12 år
Pris 149,- per pers.

25.februar - 3.mars Velkommen til vinterferieaktiviteter på Stavanger Maritime museum! Museet er åpent hver dag i vinterferien. Kom og utforsk 'gamledager' i aktivitetsutstillingen Sjauing på kaien.
Grupper fra SFO og barnehage kommer gratis inn på museet, men bes kontakte museet om besøk på forhånd (ellers kan det fort bli trangt, og i verste fall må vi si nei i døra).
25.februar og 1.mars

Matte-tivoliet på Norsk Oljemuseum. Her testes din logiske sans på kjempestore spill og iq-tester.

25.februar - 3.mars Norsk hermetikkmuseum, kl. 11.00 - 15.00
Her kan du prøve deg som akkordarbeider og lage fine ting av blikkbokser med utstyr som står klart i vårt «blikk og bling-hjørne».
26. og 27.februar Norsk Oljemuseum: Er det mulig å lage en berg- og dalbane av sugerør?
Her ønsker vi å teste ut de fysiske lovene - og konkurranseinstinktet..
Aktiviteten foregår i museets utstilling tirsdag og onsdag i vinterferien.

 
26. og 27.februar Stavanger museum, 12.00 - 14.00
Velkommen til bjørneverksted på Stavanger museum. Her får du lære om bjørn, hilse på museumsbjørnen, og lage egne ører og kanskje en liten halestubb til enten isbjørn eller brunbjørn. Med bibliotekskort kommer barn og deres familier gratis inn på museet.
Onsdag 27.februar Stavanger museum, 11.00 - 15.00
Ta med babyen din og kom på babykafé. Her er de god plass til barevogner, krabbematter og leker.
Onsdag 27.februar Velkommen til Arkeologisk museum for den internasjonale isbjørndagen. Innerst i utstillingene på Arkeologisk museum regjerer isbjørnen Finn, som er verdens eldste isbjørnskjelett fra istiden. Men i vinterferien får han besøk av en «slektning». Kom og hils på Finny og lær mye kjekt om isbjørn. Gratis inngang for alle barn hele vinterferien.
Onsdag 27.februar Sjokoladekurs for barn hos Chili Chocolate i Søregata kl.12 og 14.
Påmelding via facebook(Chili Chocolate) eller sms til mob. 926 87 647. Evt drop-in i butikken i Søregata
Passer for barn i alderen 5-12 år
Pris 149,- per pers.
Torsdag 28.februar Torsdag i vinterferien er besteforeldredag på Norsk Oljemuseum.
Da får besteforeldre gratis adgang i følge med betalende barnebarn.
Enten du er bestemor eller bestefar med erfaring fra oljevirksomheten du kan dele eller stiller like nysgjerrig som dine barnebarn, gir et besøk på oljemuseet gode muligheter for opplevelser på tvert av generasjoner.
I museet er det sporløyper og i museumsrestauranten Bølgen & Moi er det spesialtilbud på kaffe og kake.
Ta med barnebarna og kom på museet!
28.februar- 2.mars Stavanger museum, klokken 12.00
Velkommen til en reise tilbake til Stavanger på Alexander Kielland sin tid. Den kreative fortellerkunstneren Marianne Stenerud forteller fra novellen Trofast og små historier fra Stavanger i museets Kiellandrom. Passer for alle fra 6 år. Varighet ca 40 minutter. Bestill gratisbilletter på  solvberget.no/kalender. Med bibliotekskort kommer barn og deres familier gratis inn på museet.
Torsdag 28.februar Stavanger museum, kl. 13.00 - 14.00
Velkommen til håndverkshow, historier og elleville skrøner med tusenkunstneren Erik Alfred, kjent fra «Oppfinneren» på NRK. Bestill gratisbilletter på solvberget.no/kalender. Med bibliotekskort kommer barn og deres familier gratis inn på museet.

 
Fredag 1.mars Vinterferien på Arkeologisk museum: Det er besteforeldredag på fredag i vinterferien, med gratis inngang for alle besteforeldre i følge med barnebarn! Se hva vinteren brakte med seg i forhistorien. Hvordan fikk de fyr på bålet fra gammelt av? Lær om pels, skinn jakt, kulde og vinterliv. Følg vintersporløypa i utstillingen. Og selvfølgelig: Gratis for alle barn denne dagen også!
Fredag 1.mars Sjokoladekurs for barn hos Chili Chocolate i Søregata kl.12 og 14.
Påmelding via facebook(Chili Chocolate) eller sms til mob. 926 87 647. Evt drop-in i butikken i Søregata
Passer for barn i alderen 5-12 år
Pris 149,- per pers.
Fredag 1.mars Freedome trampolinepark inviterer til Glow night fra kl 18:30! Hopp til stengetid + pizza og slush, pris per pers kr 175,-
Fredag 1.mars

Åpningsfest Lucky Bowl & Lounge kl.20

Harbour Cafe & Bowl har gledet mange, mange gjester siden oppstarten i 2002. 10. februar overtar Lucky Bowl med sitt helt nye konsept Lucky Bowl & Lounge.
Hele lokalet totalrenoveres og vil fremstå som den fresheste og mest trendy restauranten med bar og bowling som valgfritt tilbehør.
Lørdag 1.mars er du inviterert til åpningsfesten! Den røde løperen rulles og dørene åpner kl.20. Lucky Bowl & Lounge byr på enkel servering og gratis bowling hele kvelden.

Lørdag 2.mars

Ta med barna og bli med og lage gratis fastelavnsris sammen med Floriss i 1. etasje på MagasinBlaa lørdag 2. mars kl 12-15, i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforeningen. De flotte fjærene i regnbuens farger er levert av Norske Kvinners Sanitetsforening.

Lørdag 2.mars

Mardi Gras i Fargegata; Når kulden ligger over landet drømmer vi oss vekk til varmere breddegrader. Inspirert av det årlige Mardi Gras karnevalet i New Orleans inviterer vi til vår egen lille versjon av Mardi Gras i Fargegaten
Severingsstedene i Fargegaten pynter til fest og moro.
Kom som du er eller kle deg til Mardi Gras (et lite tips: Mardi Gras fargene er lilla, gull og grønt).

Søndag 3.mars Stavanger museum, kl. 12.00, 13.00 og 14.00
I dag kan du bli med vekteren på omvisning i museets Kiellandrom  klokken 12.00, 13.00 eller 14.00. Med bibliotekskort kommer barn og resten av familien gratis inn på museet.

 
Søndag 3.mars Breidablikk, kl. 11.00 - 16.00
Husmor Olsen er midt i vårrengjøringen på Breidablikk og i dag er det fastelavn og bakedag. Dette er vårens første mulighet til å treffe husmoren og se Stavangers vakreste hjem fra 1880-tallet.

 
Søndag 3.mars Pannekakesøndag hos Bøker & Børst. Her serveres nystekte hjemmelagede amerikanske pannekaker med lønnesirup, frukt og bær (og bacon for de som ønsker det).
Pannekaker serveres fra kl. 11:00 til ca 14:30 (eller til det er tomt for røre).
I tillegg har vi som vanlig nystekte croissanter, hjemmelaget kake, økologisk baristakaffe, lokalprodusert juice, økologisk te, deilig varm sjokolade, kombucha og annet snadder på menyen