Fjordsteam 2017

Artikkelbilde: 
Tekst

Folkefest på sjø og land i Stavanger. Veteranbåtfestivalen Fjordsteam byr på folkefest på sjø og land i Stavanger 3.-6.august. Hensikten med Fjordsteam er å gjenskape livet på Torget, slik det var på 50- og 60-tallet. 35 båter kommer til Vågen i Stavanger, i tillegg til flere veteranbiler og det vil være flere aktiviteter utstillere og publikum kan delta på. Skipene vil være åpne for besøk og man kan opplever markedshandel med flere utstillinger, salgsboder og håndverk. To små dampbåter og redningsbåten Elias vil også gi gratisturer under festivalen, og man kan også være med å ro et ekte vikingskip.

 

Program

Torsdag 03.august

Kl.17-18: Båtene vil begynne å komme inn i Vågen fra klokken 17.00, og skal ligge klart til klokken 18.  Når båtene kommer inn vil det bli fortalt litt om båtens historie mens den legger til kai.

Kl.18-19: Åpningsshow med blant annet Sildakongen og «Han Innante», Torolf Nordbø,

Rita Fotland og Torolf Nordbøe vil stå for underholdningen. Etter åpningsshowet kan man gå ombord i båtene. I noen av dem vil det bli servert kaffe og kake.

I de båtene som skal restaureres, vil det bli servert bløtkake. Det gjelder blant annet Ekspressen og Sunnhordland.

 

Fredag 04.august

Kl.12: Fiskekonkurranse

Kl.15: Deretter blir det gratis sildabord med Sildakongen som underholder.

Kl. 17-21: Felles konvoitur med de store skipene, med mat og underholdning ombord. Billetter kan kjøpes ombord eller på telefon.

Kl. 21.30: «Hyggekveld» ombord i båtene. Blues, gammelpop og swingom vil bli spilt.

 

Lørdag 05.august

Fra Kl.11: Som i gamle dager får ungene sitte på når «Lenden» kommer med ponniene. Det vil være innslag og parader med veteranbiler og et nytt gratis sildabord med Sildakongen som underholder.

Man kan også unne seg litt luksus, da agentbåten Faun har en champagne- og kaviartur.

Kl.12-14: Skuespill: «Liv på Kaien», med «Han Innante» og Egersund Mandssangforening.

Kl. 15: Konvoitur med de mindre fartøyene rundt byøyene. Turen varer ca. 1,5 time, og billettene koster 150 kr for voksne og 100 kr for barn.

Kl. 21: Samlingsfest for hele folket i konserthusets foaje. «Verdens beste» Beatles-band vil spille, det vil også Norgesmester Rita Fotland og Egersunds Mandssangsforening. «Han Innante» vil underholde. Billetter kan kjøpes ombord.