ByBarn

Artikkelbilde: 
Tekst

bla bla bla..... 

Foredragsserie for barn om kunst og kultur, passer for nysgjerrige fra 5 - 99 år. Alle presenteres på Sølvberget (kjelleren).

Kunst for barn: Kl. 11:30 KIKI KOGELNIK (1935-1997). Sted: Sølvberget

Om den østerrikske billedkunstneren Kiki Kogelnik, som for tiden er å oppleve i utstillingen "Inner Life" på Kunsthall Stavanger. Workshop i etterkant av foredraget i Søregata 30 (se fullstendig program). I regi av Kunsthall Stavanger

 

Per Fretheim Kl. 12:30 Arkitektur og byutvikling - en introduksjon for barn og unge.

Sted: Sølvberget

Huset, skolen, lekeplassen, skateparken, butikken og aldershjemmet hvor bestemor bor, er alle steder som er designet av og for mennesker. Arkitektur og utforming av bybildet skaper i stor grad rammene for livet vi lever og er en selvsagt del av hverdagen. Men hvordan oppstår disse plassene? Og hvilken tanker er det som ligger bak, når man skal forme rammene til fremtidige liv?

MABLIS Kl. 13:30 Hvordan lage en musikkfestival? Sted: Kjelleren, Sølvberget.

For 2 år siden bestemte Ketil og Birte seg for at de skulle lage musikkfestivalen som heter Mablis. Etter å ha snakket om dette ganske lenge satte de bare i gang. Men hvor satte de i gang? Hva tok superkort tid og hva tok kanskje s-i-n-n-s-y-k-t mye lenger tid enn de hadde trodd? Trengs det en ninja? Er den musikkfestival bare for voksne eller er den for barn også? Hva må en lære seg hvis en vil lage musikkfestival når en blir voksen? Alle de tingene du lurer på og kanskje en million ting til får du svaret på hvis du kommer og hører på når Birte forteller.

Stavanger symfoniorkester. Sted: Sølvberget

Kl. 11:00-12:00 MakeyMakey 3- 12 år

Kl. 12:00-12:45 Tegne til musikk for alle

Kl. 13:00-13:30 MakeyMakey 3- 12 år

MakeyMakey. Sted: Sølvberget

Vi kobler MakeyMakey til en datamaskinen via USB og bruker de tilhørende krokodilleklemmene for å koble til nesten hva som helst for å styre datamaskinen, eks. frukt eller sølvpapir.Dette gjør oss i stand til å produsere kunst og musikk gjennom elektronikk.

Tegne til musikk Sted: 1. etg. Sølvberget, utenfor møteplassen.

Et ensemble fra SSO spiller musikk mens tilskuerne/lytterne tegner mens de hører på musikken. Dette er en fin måte for barna å komme nær en musiker, både for å se hvordan instrumentet fungerer og høre musikken på nært hold. Her går det an å bare sitte å lytte til musikken uten å tegne, så det er absolutt en post som passer for alle.

Papperiet Kl. 11:00 - 15:00 Sted: Møteplassen, 1. etg. Sølvberget.

Tema er byutvikling. Hvordan blir byer til og hva må man tenke på når man bygger en by? Papperiet lar deg konstruere fritt med papp, noe som stimulerer kreativitet og evnen til å løse problemer. For alle.

Stavanger Kunsthall Kl. 13:30-15:00. Sted: Sentrumsstue i Søregaten 30.

Denne drop-in-workshopen vil være inspirert av arbeidene til den østerrikske billedkunstneren Kiki Kogelnik, som for tiden er å oppleve i utstillingen "Inner Life" på Kunsthall Stavanger.Vi starter (ikke strengt nødvendig) med en liten introduksjon til Kogelniks kunstnerskap i kjelleren på Sølvberget kl 11.30 og vil deretter skape egne kunstverk i ulike materialer og teknikker i Sentrum Stavanger sine lokaler. Workshopen er for barn mellom 5 og 13 år og vil bli holdt av billedkunstner Margrethe Aanestad.

Målgruppe: Fra 5 år.

IoLab Kl. 11:00 & 12:00 & 13:00 & 14:00 Sted: Sentrumsstue i Søregaten 30.

Kunstworkshop: Med lys og kjemi kan vi lage magi. Hver workshop innledes med et lite foredrag.Målgruppe: Fra 10 år.

Lesestund Tannfeen Kl. 12:00 & 13:00 Sted: Sentrumsstue i Søregaten 30.

Siri Jeanette Pedersen fra Stavanger forteller fra boka "Hva skal Tannfeen med alle tennene, sånn egentlig?", som hun har laget sammen med barna sine. Passer for alle tannfellere eller barn som venter i spenning på å miste sin første tann.

Norway Chess  Kl. 11:00 - 15:00 Sted: Arkaden (broen og utenfor Notabene)

Altibox Norway Chess er en av verdens mest prestisjetunge sjakkturneringer, -og den foregår i Stavanger hvert år! Årets turnering foregår fra 5.-17. juni og tiltrekker seg oppmerksomhet fra hele verden. Arrangøreren bak Altibox Norway Chess har også stort fokus på barn og unge, ser frem til Bybarn 2017 og håper mange vil ta turen innom for å slå av et parti sjakk.

Pop up konserter kl. 12:00 på Torgterassen, kl. 12:45 på Arneageren/ Breitorget ved dårlig vær, og kl. 13:45 på Sølvberget.

MaiJazz og Stavanger Kammermusikkfestival Kl. 12:00 - 14:00

Festivalene bidrar med musikk i byen og vil dukke opp både innendørs og utendørs! Stavanger Kammermusikkfestival har med seg Zhala Aliyeva og Ylvi Hasanli, de vil spille liftlige gjenkjennbare og lekne toner for familiene i sentrum

Statoil Storband spiller i anledning Maijazz Kl. 12:00 og 13:15.

Sted: Arneageren ved fint vær/ Breitorget ved regn.

Maijazz i samarbeid med Stavanger konserthus. Sted: Stavanger Konserthus.

BARNAS KONSERTHUS KL. 1400-1630

Kl.14:00: Kids in Jazz i foaje

Kids in Jazz er en internasjonal jazzfestival med base i Oslo. Det er barn som opptrer på scenene. Kids in Jazz dukker opp med gjesteopptredener på de store jazzfestivalene.

Kl.14:45: «Hvor gammel blir en tiger?»

Bjørn Arild Ersland leser fra sin barnebok «Hvor gammel blir en tiger?» akkompagnert av kattemusikk fra Gunhild Seim og John Lilja.

Kl. 15:15: Foajekonsert med Unge talenter Bjergsted, jazz gruppen UtBs jazzgruppe består av: Einar S. Lundetræ, Markus Årsland, Kjell G. Øverland, Skage R. Larsen. Gjester: Sikia M. Heien og Magnus von Brandis.

Kl. 15:45: Kids in Jazz i foaje

MUST Museum Stavanger// Stavanger maritime museum Kl. 13:00 - 15:00

Sted: Innerst i Vågen.

Hiv ut snøret og prøv fiskelykken fra Strandkaien! En biolog er med oss og utforsker fisken. Diplom til alle, og premier til fiskerne som får størst fisk og flest fisk! Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerforening er med.

(alle barn under 16 år (i følge med voksne) får gratis inngang)

Arkeologisk Museum Kl. 1100 - 1600

Sted: Arkeologisk Museum. Gratis inngang.

Kom og spill vikingsjakk i kafeen på Arkeologisk museum. Det blir gratis kaffe/te til foreldre og saft til barna. Vikingsjakk, eller «hnefatafl» som det het opprinnelig, er kjempelett og morsomt å lære. På Arkeologisk museum er det også en tidsmaskin i underetasjen som tar deg tilbake i tid. Gå inn i den og se hvor du havner! Besøk langhuset som viser hvordan de bodde i jernalderen og prøv å male korn til mel. Her er det mange kjekke aktiviteter! Velkommen til Arkeologisk museum!

Rogaland Teater Kl. 12:30 & 14:00 (Kr 50) Sted: Rogaland Teater.

Lørdagsgodt med forestillingen Robinson- om vennskap og sånn!

Fra 3 år og oppover.

Norsk Oljemuseum  Kl. 10:00 - 16:00

Arbeidstøyet står klart! Sted: Norsk Oljemuseum.

Gratis inngang for barn under 16 år!

På Norsk Oljemuseum er det aktivitetsark for barn i alle aldre. Alle som løser gåtene får med seg en liten premie. Klatreplattformen Småtroll står alltid klar for små som ønsker å prøve seg som plattformarbeidere.

Herlige Stavanger Restauranter Kl. 11:00 - 15:00

Alle deres restauranter tilrettelegger for barn og barnefamilier.Sted: N.B. Sørensen (Brasseriet i første etg), Bevaremegvel Bar & Restaurant, Newsman Nyhetscafè, Restaurant Mexico, Villa 22 og Bar Negroni.

Priser får man på stedene i spesialmeny

Pølsekurs på NB Sørensen for barn mellom 8 – 15 år – Få billetter! Kl. 12:00 og kl. 13:00 svinger vi opp noen lekre pølser sammen med barna.

100,- pr barn

Påmelding til bente@herlige-stavanger.no Kurset varer ca 40 min.

Grøtbar Sted: Nederst på Torget.

Kl. 11:00 - 15:00 (50 kr)

Grøtbaren i er sentralt plassert i Vågen og byr på smakfull, sunn og gøyal grøt for hele familien.

Fra Hage til Mage Kl. 12:00 - 14:00 Sted: Arneageren.

Fra Hage til Mage stiller med den populære smoothiesykkelen på Arneageren.

Verdens Aktivitetsdag Kl. 12:00 - 14:00

Verdens Aktivitetsdag feires i Kiellandshagen ved Breiavatnet. Her blir det ulike aktiviteter for små og store:

-Sykkelløype for barn.

-Kajakk og kano på Breiavatnet.

-Quiz rundt Breiavatnet med mulighet til å vinne flotte premier

-Gratis sirkeltrening (15 min) hver halvtime og eget treningsprogram du kan ta med deg hjem.

-Aktiviteter fra Idrettspatruljen.

-Stands med aktiviteter og informasjon. Arr: Kreftforeningen i Stavanger.

Alt er gratis hvis det ikke står noe om pris i programmet!

På Arneageren og i Sentrumsstuen i Søregaten 30 vil det være guider som gir informasjon om nødvendig!

Til voksne: Pass på barna deres og ha oversikt på hvor de er, byen er liten, men allikevel så stor for småfolket!

 

 


Festivalen er et samarbeid mellom Storhaug Productions, Stavanger Sentrum AS