Bøker og Børst Spicy Guinnessjokoladekake

Bøker og Børst Spicy Guinnessjokoladekake Foto: Arne Bru Haug
Bøker og Børst Spicy Guinnessjokoladekake Foto: Arne Bru Haug



Bøker og Børst Spicy Guinnessjokoladekake med peanøttsmørglasur 

23 cm x 33 cm langpanne (eventuelt en rund springform på ca 26-28 cm)

Ingredienser:
2 kopper hvetmel
1/2 kopp bakekakao
120 gram mørk chillisjokolade, eventuelt sjokolade med chilli, ingefær og kanel, om man får tak i + litt ekstra sjokolade til å toppe glasuren
3/4 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/2 kopp usaltet smør
1 kopp fint sukker
1 kopp brunt sukker
60 gram mørk sjokolade
2 store egg
1 kopp melk
35 cl sjokoladestout (Guinnes går fint)

Alternativt kan man også tilsette 2 ts chillipulver og 1 ts ingefær for en mer krydret smak.

Peanøttsmør glasur:
½ kopp usaltet smør, romtemperert
3/4 kopp kremet peanøttsmør
1 3/4 kopp melis
2 ss kremfløte
1/2 ts vaniljeekstrakt

Tips før man starter: Sett frem alle ingrediensene på forhånd slik at de er romtemperte. Vi bruker økologisk mel, smør, sukker og egg, men det går fint med ordinære ingredienser.  

Slik gjør man:
1. Forvarm ovnen til 180 grader
2. Finhakk chilisjokoalde, f.eks. med en stavmikser
3. Smelt mørk sjokolade over vannbad
4. Visp sammen mel, bakekakao, natron, salt og kanel. Sett til side
5. I en kjøkkenmaskin eller med en håndvisp, krem sammen smør og sukker. Tilsett smeltet sjokolade og visp sammen
6. Tilsett egg, ett om gangen. Skrap ned fra kantene mellom hvert egg. Tilsett melk og visp sammen
7. Tilsett melmiksen og Guinnes, 1/3 del om gangen. Start med melmiksen
8. Skrap ned sidene på bollen og visp alt godt sammen. Vend inn chillisjokolade .
9. Hell røren i enten en langpanne eller en rund springform. Hvis man bruker en springform er det smart å legge matpapir i bunnen og smøre sidene av formen slik at det er lett velte kaken over på kakefat når den er ferdig og kjølt ned. Stek kaken i ca 35 – 40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. NB Vi bruker å ta kaken ut litt før tiden (venter ikke til kakepinnen er helt tørr) slik at den er skikkelig saftig.
10. La kaken kjøle seg ned før man legger på glasur. Om du bruker springform kan du legge kaken opp ned på et kakefat før du legger på glasur
11. Glasur: Krem sammen smør og peanøttsmør i en bolle. Tilsett melis, litt om gangen. Rør inn kremfløte og vaniljeekstrakt til glasuren er myk og kremet.
12. Legg så glasur på kaken og rasp litt chillisjokolade på toppen

Visp, vips og nyt! 

Les mer om Bøker og Børst: http://gladmat.no/baker-borst/