8.mars 2019 i Stavanger sentrum
Her har du hele programmet

Museumsmaraton i kvinnehistorie 2019
Arrangementet startar kl.12 på Arkeologisk museum, og allerede fra kl.11.30 blir det satt frem gratis kaffi og te til deltakarene.
På Arkeologisk museum har man siden 2013 hatt utstillingen «Utferd: Mot vest i vikingtid», hvor historien om vikingferdene mot vest blir fortalt gjennom kvinner og kvinnegraver. Dere får høre den fascinerende historien om en av disse flotte vikingkvinnene.
Deretter går dere i samlet flokk et stykke framover i tid i Stavanger by sin historie. For hvordan var egentlig livet som kvinne i Stavanger på 1800-tallet? Dette blir det fortalt om på Stavanger museum i Muségata 16.
Etter endt omvisning her blir dere hentet av en av Guidecompaniet sine byguider og tatt med på tur ned mot sentrum. Nå får dere bli kjent med den mest frykta kvinnen i Stavanger…
Siste stopp er på Norsk Oljemuseum. Visste du at kvinnene i oljå er spredt i så mange ulike yrker at i teorien kan man bemanne en plattform med bare kvinner? Industrien har kommet så langt fra den mannsdominerte starten på 60-talet, og denne endringen får dere lære mer om her.
Minner om at transport fra museum til museum blir til fots. Billetter kan kjøpes på Arkeologisk museum ved oppmøte, eller via Guidecompaniet sine nettsider: http://guidecompaniet.no/aktivitet/minimuseumsmaraton-i-kvinnehistorie/
 

Kvinnedagen på Sølvberget: "Brev til Noreg"
Tradisjonen tro markeres den internasjonale kvinnedagen her på Sølvberget med arrangement.
I år får vi besøk av Hilde Sandvik, forfatter og redaktør av det nordiske nettstedet  Broen.xyz. Hun har skrevet boken Brev til Noreg sammen med somalske Mona Ibrahim Ahmed, som etter ti år i Norge fikk brev fra den norske stat med avslag på søknad om å bli norsk statsborgar. Boken er Monas svar til Norge.
Dere kan møte dem i samtale med Ingvil Hellstrand, Nettverk for kjønnsforskning, UiS.

Arrangementet starter kl.kl.16

8.mars gudstjeneste i Stavanger Domkirke
Ordfører Christine Sagen Helgø ønsker velkommen. Preken ved Anne Lise Ådnøy. Prester: Leni Mæland og Silje Trym Mathiassen. Organist: Gro Årsvoll

Gudstjenesten starter kl.17

8.mars markering i Stavanger
Den internasjonale kvinnedagen markeres med taler, appeller og kvinnekamptog!

Arrangementet starter i Byparken kl.17.30

Program:
Hovedtaler : Kari Elisabeth Kaski, SV
Ungdomsappell: Laura Montiel, Grønn ungdom
Internasjonal appell: Ayan Jama, AP

Kvinnekamp toget går denne gangen til TOU scene i østre bydel der det blir fest fra kl.19

Bli med og mobiliser til tidens 8.mars tog!

AKKS presenterer: "Nasty Women & Nasty Men!"  på Bøker og Børst
Resistance is never futile. Vi feirer igjen kvinnedagen ved å høre på digg musikk skrevet av/produsert av/utøvd av kvinner, trans og ikke-binære personer fra alle kanter av verden.
Vi er stolte over å kunne presentere:

Kl. 19- DJ Sassafrass
Kl. 20- Emilie Østebø: live konsert
Kl. 21- DJ Steinnes
Kl 22- DJ Flavia (BR)
Kl 23- DJ Prince Jerry

18års grense. Gratis inngang. Kom og dans og feir kvinnedagen med oss!

Sjekk ut arbeidet AKKS gjør for å rette kjønnsbalansen i norsk musikk her på facebook: http://www.facebook.com/stavangerakks
eller websiden: www.akks.no/stavanger

Velkommen til en tribute til Barbara Kruger; "Your body is a battleground"
I anledning kvinnedagen kuraterer Kine Natalie Austnes & Joakim Hansen Svendby sin første utstilling.
Dere inviteres til en tribute til «Your body is a battleground» av Barbara Kruger (f. 1945) en Amerikansk kunster som er kjent for sin konseptuelle kunst og collager. Hennes verk består av svart-hvit fotografier, med lag av andre bilder og tekster.
Året 1989 ble preget av en rekke demonstrasjoner som protesterte mot en ny bølge av anti abortlover. Uten tittel (Your body is a battleground) ble produsert av Kruger for Kvinnenes marsj i Washington til støtte for deres reproduktiv frihet.
Dette bildet er samtids kunst og en protest. Selv om opprinnelsen er knyttet til et bestemt øyeblikk, ligger verkets kraft i tidløsheten.
Så langt på vår kunstneristiske reise har vi truffet mange interessante sjeler! Til denne utstillingen har vi valgt å invitere kunstnere vi føler kan formidle og sette fokus på relevante temaer i vår samtid, på en unik og gjennomført måte.
Sted: Østervåg 10, i 2. etg. over Sørbø
Utstillingen åpner fredag 8.mars kl.19. Har i tillegg åpent lørdag 9. og søndag 10.mars fra kl.11-17

Tou Scene presenterer "Skambra damer"
Myrås og Vasshus Produksjoner, i samarbeid med Tou, inviterer for første gang til Skambra Damer - en slags festival. Det blir en kveld hvor vi setter  spotlight på ulike kunstuttrykk presentert av noen av regionens fremste kvinnelige kunstnere.
Vi ønsker å fremme det inkluderende fellesskapet, det vakre, det sterke, det undrene, det estetiske, dialog, kunnskap, rasjonalitet, samarbeid, empati, medmenneskelighet, rettferdighet, fred, ro og orden.
Og selv om det kun er kvinner på og bak scenen så ønsker vi alle (også menn) hjerteligst velkommen til en festaften som avsluttes med dj og dans i Maskinhallen 8.mars 2019.

Sted:Maskinhallen
Starter kl. 19:00
Dørene åpner kl. 18:00:00
Aldersgrense: 18 år